Seened on minu nõrkus. sel aastal metsa ei saanud, aga töökaaslane tõi purgi soolaseenin ning mina vormisin selle pirukaks selle retsepti ainetel: http://treppojasahver.blogspot.com.ee/2013/09/lihtsalt-vorratu-seenepirukas.html
Põhi:
80g võid
100 g riivjuustu
2,5 dl jahu
1 muna
näpuotsatäis soola
Katteks:
500 g soolaseeni
suitsupeekonit
keskmine sibul
3 muna
2 dl hapukoort
100 g riivjuustu.
Näpi või ja jahu purutaoliseks massiks, lisa muna ja riivjuust. Tõsta taigen katte valmimise ajaks külma.
Prae pannil sibul, peekon ja seened. Katte jaoks klopi kausis munad, lisa riivjuust ja koor. Mina soole ei pannud, kuna peekon ja soolaseened annavad piisavalt soolasust.
Suru taigen küpsetusvormi põhja ja äärtele. Vala sellele seene-sibula-peekoni segu ja kalla see üle koore-juustu-muna seguga. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.
Milline maitsev suutäis!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar