kolmapäev, 25. november 2015

Kondetspiima küpsised

Külmkapis oli karamellimatseline kondetspiima säilivustähtaeg saabumas. Otsustasin sellest küpsiseid teha.
Idee sain siit.
250g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
veidi soola
1 tl vanillisuhkrut
150 g külma võid
2-3 sl vett
175 g kondetspiima (mina kasutasin karamellimaitselist)

Sega kausis kuivained, lisa külm või ja haki noaga puruseks. Sega juurde kondetspiima ja sõtku ühtlasks taignaks. Vajadusel lisa vesi. Lase 30 minutit külmikus seista.
Rullisin taigna laual lahti ja tegin piparkoogivormidega küpsised. Küpsetasin 200 kraadises ahjus, 15-20 minutit.
Küpsised tulid mõnusad muredad ja väga maitsvad!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar