teisipäev, 10. veebruar 2015

Kaneelirull

Eelkergitusega pärmitaigen.
50g pärmi
5dl piima
8 sl suhkrut
800g jahu
2 muna
soola
200 g võid.

Pärm koos suhkruga hõõruda vedelaks, lisada leige piim ning pool jahust ja segada ühtlaseks. Lasta kerkida rätiku all. (30.min).
Taignale lisada ülejäänud jahu, 2 muna, sulatatud või ja sool ning sõtkuda kuni tuleb kausi ja käte küljest lahti. Lasta uuest rätiku all kerkida (1 tund)

Rullida tainas lauale lahti ristküliku kujuliselt. Mina panin taignale võid, kaneeli ning suhkrut. Viimaseid raputasin vaba käega, hiljem selgus, et oleks võinud suhkrut rohkem olla.
Seejärel rullisin taigna vorstiks ja pigistasin õrnalt käte abil ühtlaseks. Lõikasin umbes 3-5 cm laiused kettad ja asetasin plaadile. Mina tahtsingi nii, et saiad kerkiksid omavahel kokku, aga oleks võinud veel hõredamalt panna, jaksu oli taignal veelgi kerkida. Enne ahju panemist määrisin munaga ning küpsetasin 230 kraadi juures umbes 15 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar