Toitu tutvustas FB grupis Soodsad kodused toidud Sandra. Pidin kohe järgi katsetama.
Retsept on selline:
1 muna
1 tl soola
1,5 dl suhkrut
2,5 dl keefirit
2spl õli
3 dl odrajahu,
1,5 dl kamajahu
1 tl söögisoodat
2 suurt rabarberivart, paar spl suhkrut ja maasikaid.
Kloppisin muna suhkru ja soolaga. Lisasin keefiri ja õli. Lõpetuseks omavahel segatud jahud ja sooda. Kallasin koogivormi põhja ja eelküpsetasin 5 minutit 190-kraadises ahjus. Võtsin välja, asetasin kiirelt peale rabarberid, raputasin need suhkruga üle, lisasin ka maasikaviilud ja küpsetasin edasi ligikaudu 15 minutit.
1 tl soola
1,5 dl suhkrut
2,5 dl keefirit
2spl õli
3 dl odrajahu,
1,5 dl kamajahu
1 tl söögisoodat
2 suurt rabarberivart, paar spl suhkrut ja maasikaid.
Kloppisin muna suhkru ja soolaga. Lisasin keefiri ja õli. Lõpetuseks omavahel segatud jahud ja sooda. Kallasin koogivormi põhja ja eelküpsetasin 5 minutit 190-kraadises ahjus. Võtsin välja, asetasin kiirelt peale rabarberid, raputasin need suhkruga üle, lisasin ka maasikaviilud ja küpsetasin edasi ligikaudu 15 minutit.
Mina küpsetasin kauem, ma arvan, et kusagil 25 minutit. Mulle tundus, et kook jäi keskelt toores, aga ehk oleks piisanud ka väiksemast ajast - rabarber ja külmutatud maasikad andsid palju vedelikku välja ja võis vaid tududa, et kook sai vähe küpseda. Igal juhul ära ei kõrvetanud.
Tegin topeltkoguse, maasikaid ja rabarbereid panin peale tunde järgi.
Tulemus on väga hea! Kui muidu karaskid jäävad natuke kuivad, siis maasikas ja rabarber lisavad sellel mahlasust juurde. Väga mõnus, soovitan!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar