laupäev, 2. mai 2015

Rabarberiplaadikook biskviitkattega

Idee päris raamatust Õunakoogid.
See on minu venna lemmik-kook, seega rõõmuga tehtud!
Põhi:
300g võid
8dl jahu
1 muna
1,5dl suhkrut

Vahustada toasoe või suhkruga, mikserdada juurde muna ja segada juurde jahu nii, et tuleks ühtlane taignamass.
Rullisin taigna küpsetuspaberile ja tõstsin ahjuplaadile. Kätega aitasin nii palju, et ääred oleksid natuke üleval. Torkasin kahvliga augud taignasse ning küpstasin 200 kraadi juures 20 minutit.

Samal ajal tükeldasin rabarberi.
Biskviitkate:
6 muna
6sl jahu
6 sl suhkrut

Vahustasin munakollased suhkruga, sõelusin juurde jahu ja segasin ettevaatlikult ühtlaseks. Vahustasin munavalged tugevaks vahuks. Segasin munnavalge kokku munakollasega. 

Kui põhi oli poolküps võtsin selle hajust välja ja laotasin peale rabarberi. Puistasin üle suhkruga.
Panin biskviittaigna kõige peale ning küpsetasin veel 10 minutit. Enne söömist puistasin koogi üle tuhksuhkruga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar