Üks kevade saabumise märk on rabarber! Kui sul on kasutada terve põld rabarberit, võid endale lubada juba õige varakult neid kasutama hakata.
Meie pere traditsioon on rabarberi kook pärmitaigna põhjal.
Eelkergitusega pärmitaigen
50g pärmi
5 dl toasooja piima
soola
suhkrut (umbes 8 sl)
jahu (umbes 400g)
Sulatada pärm soola ja suhkruga, lisada piim ning jahu.
Tulemus peaks olema hapukoore paksune
Jätta sooja kohta kerkima umbes 30 minutiks
Segada juurde 2 muna
150g võid
veel umbes 400g jahu.
Sõtkuda seni kuni tainas tuleb käte ja kausi küljest lahti
Jätta uuesti kerkima umbes 1 tunniks.
Mina panin poole taiga kogusest plaadile. Rullisin eelnevalt küpsetuspaberil plaadi suuruselt lahti. Taignale laotasin rabarberi ning puistasin peale suhkru. Taigna määrisin munaga ning küpsetasin ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Ahjust välja võttes panin veel suhkrut rabarberitele.
Teisest poolest taignast tegin viineripirukaid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar