Kui keegi oleks mulle mõnda aega tagasi öelnud, et ma hakkan ise pasteeti keetma, ma oleks ta ilmselt kuu peale saatnud. Aga tehtud ta sai ja kindlasti tervislikum kui poes. Kõik, kes on maitsta saanud, on seda kiitnud. Ainuke mure, et võiks natuke pehmem olla - järgmisel korral panen rohkem vedelikku juurde. Tegemise õpetus pärit erikorgu.ee lehelt.
Vaja läheb:
* noorveise maks 300g
* sea kaelakarbonaad 300g
* rafineeritud kookosrasv 2 sl
* porgand 180g
* mugulsibul 180g
* Rafineerimata kookosrasv 2-4 sl
* Sool
* pipar
* mesi1tl.
Valmistamine:
- Lõika maks ja sealiha ribadeks ja prae kuumal pannil 2 sl kookosrasvaga umbes 5 minutit, maitsestades soola ja pipraga.
- Haki sibul ja porgand, lisa pannile ja vala peale vesi, nii et segu oleks kaetud
- Keeda tasasel tulel 45 minutit.
- Kurna vedelik eraldi nõusse ja purusta saumiksriga kõik ühtlaseks massiks.
- Lisa kookosrasv, mesi, soovikorral veel soola ja pipart.
- Kata nõu köögikilega ja pane külmkappi jahtuma.
- Serveeri maksapasteet riisigaletiga ja kurgiga.
Kes saab seda endale lubada sööb seda saiaga, aga maitseb suurepäraselt ka galetiga
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar