Pärmitaignast on saanud nüüd hitt! Ikka seesama retsept:
50g pärmi
suhkur - täiesti tunde järgi (8 supilusikatäiega jääb neutraalne tainas)
umbes 800g jahu
5dl piima
soola
2 muna
200 g võid.
Täidis:
400 g kohupiima
1 muna
rosinad
suhkur
vaniljesuhkur
Hõõruda pärm suhkruga vedelaks, lisada leige piima ja pool kogusest jahu. Jätta kerkima.
Peale kerkimist (30. min soojas kohas) lisada 2 muna, sulatatud või, sool ja ülejäänud jahu. Sõtkuda seni, kuni tainas tuleb käte küljest lahti. Jätta uuesti kerkima (1 tund)
Rullisin taigna lauale lahti ja üritasin sellest teha kohupiimasaiakesi. Algul tegin piruka moodi, aga kuna mul polnud vormi, siis sai neid tehtud vähe. Selliste pirukate küpsetamisel tuleb jätta "õmbluse" koht vastu plaati, siis ei kerki tainas pirukast lahti. Edasi tegin nelinurkseid. Nende kuju kallal tuleb veidi tööd teha:)
Enne ahju panemist määrisin munaga. Küpsetasin 230 kraadi juures pöördõhuga 10 min.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar