Nende pähklite idee sain samuti FB toidugrupist. Õnneks olid mu ämmal alles need vormid, kogunisti 2 komplekti ning ta oli need nõus mulle loovutama. Retsepti võtsin Nam-nami retseptikogust. Sellest kogusest saab 130 pähklipoolikut.
- Muretainas:
- Täidis:
- 400 g purk suhkruga kondenspiima
- 100 g võid
Keeda kinnist kondenspiima veepotis 2 tundi. Võta metallpurk veest välja, lase veidi jahtuda. Siis ava ettevaatlikult, tõsta nüüdseks kuldne ja veel soe kondenspiim kaussi ning sega võiga ühtlaseks. Lase jahtuda.
Muretaina tegemiseks hõõru pehme või suhkruga vahule, siis lisa ükshaaval edasi vahustades munad. Sega juurde küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu ning sega ühtlaseks tainaks.
Lase tainal 30 minutit külmkapis taheneda.
Vormide täitmine on paras nikerdamine, aga sellega saavad ka lapsed hakkama:) Küpsetasin 200 kraadi juures 15 minuti, aga oleks võinud veidi kauem küpseda, et oleksid värvikamad tulnud. Võtsin pähklikoored kohe vormist välja ja lasin jahtuda.
Täitmiseks täida mõlemad pähklikoorepooled triiki kondenspiimakreemi täis ning suru kaks pähklipoolikut omavahel kokku.
Pane paariks tunniks külmkappi seisma, kus täidis taheneb ja küpsis veidi pehmeneb.
Mina kondetspiima keetma ei hakanud, ostsin juba keedetud kondespiima. Aga kuna seda oli liiga vähe, siis segasin selle 100 g sulatatud piimashokolaadi ja võiga.
Muretaina tegemiseks hõõru pehme või suhkruga vahule, siis lisa ükshaaval edasi vahustades munad. Sega juurde küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu ning sega ühtlaseks tainaks.
Lase tainal 30 minutit külmkapis taheneda.
Vormide täitmine on paras nikerdamine, aga sellega saavad ka lapsed hakkama:) Küpsetasin 200 kraadi juures 15 minuti, aga oleks võinud veidi kauem küpseda, et oleksid värvikamad tulnud. Võtsin pähklikoored kohe vormist välja ja lasin jahtuda.
Täitmiseks täida mõlemad pähklikoorepooled triiki kondenspiimakreemi täis ning suru kaks pähklipoolikut omavahel kokku.
Pane paariks tunniks külmkappi seisma, kus täidis taheneb ja küpsis veidi pehmeneb.
Mina kondetspiima keetma ei hakanud, ostsin juba keedetud kondespiima. Aga kuna seda oli liiga vähe, siis segasin selle 100 g sulatatud piimashokolaadi ja võiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar