- Soolane biskviit:
- 100 g võid
- 130 g nisujahu (2 dl)
- 4 dl 35% rõõska koort
- 5 dl piima
- soola
- 1 sl küpsetuspulbrit
- 6 muna
- Juustu-lõhekreem:
- 200 g toorjuustu
- 200 g soola- või suitsulõhet
- sidrunipipart
- suhkrut
- värsket hakitud tilli
- 2 dl 35% rõõska koort
Sulata potis või, lisa jahu ning kuumuta läbi. Lisa vähehaaval koore-piima segu kuumutamist katkestamata. Sega aeg-ajalt ja kuumuta, kuni kaste on paksu hapukoore paksune. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.
Klopi jahtunud kastmele juurde munakollased ja küpsetuspulber.
Vahusta munavalged soolaga pehmeks vahuks, sega õrnalt tainamassile.
Kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni biskviit on veidi kerkinud ning pealt kuldne.
Tõsta ahjust välja, lase veidi jahtuda. Siis kummuta teisele küpsetuspaberile.
Täidise jaoks lõika külmsuitsulõhe väikesteks tükkideks ja sega toorjuustuga. Maitsesta sidrunipipra, suhkru ja tilliga. Lisa vahustatud koor.
Määri täidis biskviidiplaadile ja keera rulli.
NB! Antud kogusest saab kas ühe üsna suure või kaks väiksemat rulli (st küpseta kahel väiksemal ahjuplaadil).
Retsept on pärit Tallinna Teeninduskooli kokakursustelt (sügis 2007)
Klopi jahtunud kastmele juurde munakollased ja küpsetuspulber.
Vahusta munavalged soolaga pehmeks vahuks, sega õrnalt tainamassile.
Kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni biskviit on veidi kerkinud ning pealt kuldne.
Tõsta ahjust välja, lase veidi jahtuda. Siis kummuta teisele küpsetuspaberile.
Täidise jaoks lõika külmsuitsulõhe väikesteks tükkideks ja sega toorjuustuga. Maitsesta sidrunipipra, suhkru ja tilliga. Lisa vahustatud koor.
Määri täidis biskviidiplaadile ja keera rulli.
NB! Antud kogusest saab kas ühe üsna suure või kaks väiksemat rulli (st küpseta kahel väiksemal ahjuplaadil).
Retsept on pärit Tallinna Teeninduskooli kokakursustelt (sügis 2007)
Täidis: kohupiim, rabarberimoos.
Rabarberitest keetsin ise moosi. Panin rabarberid suhkruga keema ja lisasin ka vett. Järgmisel korral proovin nii, et vett ei lisa, kuna sain moosi liiga vedela ja pidin selle läbi sõela laskma, et see natukenegi koos püsiks. Kohupiima segasin moosiga kokku ning määrisin munarullile ja keerasin rulli kokku. Lasin öö läbi külmkapis seista. Kindlasti oleks tulemus olnud parem biskviidiga!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar