reede, 10. aprill 2015

Aleksandri kook

Juba kooliajal oli Aleksandri kooki üks minu lemmikuid. Päris tihti käisime vahetunnis seda Pargi poes hankimas.
Päris esimest Aleksnadi kooki, mida pakuti vürst Aleksandrile, tehti kreegimoosiga. Tänapäeval pannakse sinna haput moosi, et tasakaalustada koogi magusust.
Minu esimene Aleksander läks pisut untus. esiteks ei olnud mul muud moosi kui maasikamoos ja teiseks ei suutnud ma teha valmis glassuri nii, et see oleks kenasti kooguile valgunud. Aga tulemus oli suurepärane - kõik söödi ära.

Sega kuivained omavahel, lisa toasoe või. Näpista segu puruseks. Lisa muna ja sega kiiresti ühtlaseks.
Rulli tainas küpsetuspaberil ahjuplaadi suuruseks. Küpseta koogipõhja 175-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni põhi on kuldkollane.
Lõika soe põhi kaheks ja määri üks pool moosiga. Tõsta teine tükk peale. Lase jahtuda.
Sega tuhksuhkur mahlaga roosaks. Määri märja noa abil kookidele. Sega kakao ja tuhksuhkur omavahel ja kanna tordipritsi abil triibud koogile. Tõmba hambatikuga triibud koogile. Lase jahtuda. 
Edit:
Aleksandri kook vol2

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar