reede, 6. märts 2015

Küpsis "Kevadlill"

Kevadlille küpsised on ühed meie pere lemmikud. Miks mitte neid siis ise teha.
Retsept, mida kasutasin on siin:
1 kg küpsiste jaoks:
560 g jahu
230g suhkurt
2 muna
390 g margariini
40 g vett

Glasuur:
1dl tuhksuhkrut
1 tl kakaod
veidi vett

Toasoe või ja suhkur tuleb lüüa ühtlaseks vahuks. Lõpptulemus peaks olema hele ja suhkur täielikult sulanud. Edasi vahustades tuleb lisada lahtiklopitud ja veega segatud munad. Vahustada veel umbes 10 minutit. Edasi tuleb segada jahu, soovitavalt käega alt üles liigutustega, vältida tuleb ülesegamist.
Nüüd tainas pritsikotti ja sellega ahjulaadile. Piritsikott ei tohiks olla kilest, sest see on liiga nõrk. Küpsiste plaadile pigistamiseks on vaja päris suurt jõudu. Küpsetasin 200 kraadi juures 10 minutit.
Glasuuri jaoks tuleb kõik koostisosad omavahe segada ja kuumutada ning siis pritsida küpsisele.
Esimesel küpsetamisel arvasin, et peaks taigen tulema kergemini pritsikotist välja ja seega segasin muna ning vett juurde. Tulemuseks olid maitsvad nööbid:)

Teisel korral konsulteerisin targematega ja tegin vastavalt õpetusele:


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar