teisipäev, 27. jaanuar 2015

Tuuletaskud

Koht, mis on aidanud kaasa minu katsetusetle köögis, on FB grupp soodsad kodused toidud. Sandra näitas enda tehtud tuuletaksuid ja mul tekkis vastupandamatu isu nende järgi! Kunagi sai neid ostetud poest, aga ma ei ole viimsale ajal näinudki sellist toodet. Tegemise õpetuse sain laheksti Sandra toidublogist
Taigen: 
160 g jahu
160 g vett
80g võid
5 muna 
soola
Keedutaigna tegemine on Sandral üksikasjalikult kirja pandud:
Keedutaigna valmistamiseks tuleb koos  keemiseni  kuumutada vesi, või ja sool. Madalal või üldse kinnisel kuumusel potti tuleb lisada läbisõelutud jahu ning lusikaga segada massi seni kuni see muutub ühtlaseks kollaseks ning lööb kausi servade küljest lahti. Seejärel peaks taigna maha jahutama, kuid mitte jahedaks, vaid soojaks (võib teha nt külmaveevanni potile, milles taigen jahtub). Ükshaaval tuleb sisse segada munad - võtsin ühe muna ja kloppisin selle kergelt lahti, lisasin selle taignale ja sõtkusin seda käega taignas seni kuni see ei olnud enam libe (munalimane) ning segunes ühtlaselt sisse. Tegin sama nelja järgmise munaga - mida rohkem mune on taignale sisse pandud, seda kiiremini muna taignaga seguneb. Peab varuma veidi kannatust. Tulemuseks peab olema ühtlane tainas, millest lusikaga läbi tõmmates jääb kerge elastne tipp, mis tagasi vajub. Kasutasin sakilist tüllet ning pritskotti ja pritsisin ca 8 cm pikkused ning 2-3cm laiused ovaalid. Küpsetasin eelkuumutatud ahjus 190 kraadi juures ca 35 minutit, keerasin kuumuse maha ja jätkasin küpsetamist mõned minutid. Ahju ust ei tohiks avada, eelkõige küpsemise protsessi esimeses pooles, muidu taigen ei kerki. Valminud taskutele tuleks teha noaga külje pealt väike sisselõige, et need saaksid kuivada ja seest jahtuda.


Uskumatu, aga tulid täiesti välja! Natuke pean veel töötama kuju kallal, aga see toimib!
Täidise võib teha nii soolase kui ka magusa. Minu tuuleaskutest pooled olid täidetud riismakaroni-makra salatiga ja teised riisimakaroni-lõhepasteedi salatida. Maitsvad!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar